expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 27. srpnja 2016.

SLIJEDIMO LI ISTINU ILI VEĆINU?


         Već dugo vremena osjećamo da nešto nije uredu s ovim svijetom, priznali mi to sebi ili ne. Osjećamo to u svakom pogledu kada prođemo kroz naše gradove, osjećamo to u svakom razgovoru među ljudima, jednostavno sve nam odiše nekom prazninom i sve je postalo toliko mehanički i automatski...čak i ljudi. Razlog tome je što više skoro pa nikako ne slušamo želje svoje duše, nego samo se držimo nekih društvenih normi i slijedimo većinu jer su nam negdje još u djetinjstvu utkali u naš um da je istina u onome što većina slijedi. 



Ljudi vole osjetiti čvrsto tlo pod nogama i zato da ne bi morali propitivati svaki izbor i svaku odluku u životu, lakše nam je samo krenuti za većinom – to je masovno razmišljanje danas. Iz nekog čudnog razloga vjerujemo da ako većina nešto radi, to mora da je ispravno. Zbog toga danas vidimo kako ogromne mase djece i odraslih slijede razne pjevače, glumce, fudbalere i ostale dvorske lude ovog našeg lijepog svijeta. Vidimo ogromnu većinu populacije koja živi na skoro identičan način: roditi se, rasti, školovati se, zaposliti se, vjenčati i umrijeti – to je uglavnom taj današnji šablon. 



Čudno je to kako se nekad ne upitamo jesu li ovaj svijet napred pokretali pojedinci ili većina? Svako doba je imalo nekog pojedinca koji je svojom vizijom i intuicijom pokrenuo ovaj svijet korak unapred, da bi većina lakše mogla uzgajati svoje truplo kroz život. Naravno skoro svaki taj pojedinac koji je došao sa istinom je protjerivan, proglašavan ludim, pa čak i ubijan od strane te većine koju volimo da slijedimo. Ali svaki od njih je gledao očima svoga srca i shvatao je ljudske umove i njihova ega i nije mario čak i život dati za istinu jer je znao kad tad da će njegova vizija biti od velike koristi ljudima. 



Nažalost danas i samo kad pročitamo ovakve tekstove, osjećamo tu istinu u sebi dok čitamo i nakon toga kažemo: e sad da se vratim svakodnevnom svijetu. Ne moramo mi svi biti neka velika imena koja će se dugo spominjati. Djelujmo na ono na šta možemo djelovati, pokažimo svojim načinom života i postupcima da smo mi zapravo DUŠE u tijelu, a ne obratno. Ne dozvolimo da nam prođe i jedan trenutak u životu više a da mi ne budemo prisutni u njemu.

Nema komentara:

Objavi komentar