expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

DJELUJMO NA KORIJEN SVAKE BOLESTI I POREMEĆAJA

         Šta je zapravo bolest? Mnogo puta u životu se susrećemo s ovim pojmom, tako da možemo reći da je bolest svaka promjena načina rada našeg organizma koja nam uzrokuje fizičku ili psihičku bol i nelagodu. Na koji način većina današnje medicine djeluje na bolest? Kada odemo liječniku naše je da mu kažemo samo lokaciju i vrstu naše boli, a njegov zadatak bi trebao biti da preko posljedice (bol) dođe do uzroka i djeluje NA UZROK. Nažalost jako mali broj liječnika djeluju na taj način jer čak i današnja medicina, to jest ustanove koje ljude uče medicini (školstvo) uglavnom djeluju samo na različite nivoe posljedica umjesto da djeluju na uzrok bolesti. 




Da bi izbjegli liječničko eksperimentisanje na nama zašto da ne budemo sami sebi liječnici jer ipak, postoji li iko ko nam želi više dobro od nas samih? Da bi detaljnije shvatili pojavu bolesti i kako do nje zapravo dođe, krenućemo od krajnjeg stadija pa sve prema korijenu. Kada imamo neki problem, bilo to psihičke ili fizičke prirode, uzmimo za primjer depresiju ili neku vrstu napade panike...današnja medicina djelovaće na taj način što će nam dati mješavinu neke vrste narkotika i raznih otrova u vidu antidepresiva ili tableta za smirenje. Taj njihov pristup možemo da uporedimo s pokušajem da sa običnom peglom izravnamo  uzburkano more. 



Moramo znati da naš organizam u potpunosti savršeno funkcioniše sam od sebe i svaka bol, nelagoda ili negativan osjećaj služi nam kao crveno svjetlo ili alarm da se nešto promijenilo u tom savršenom organizmu i da bi trebali da djelujemo na taj problem i vratimo organizam u staro stanje. Međutim mi umjesto da poslušamo taj alarm u vidu boli ili nelagode i djelujemo na uzrok bolesti, šta mi radimo? Mi djelujemo s narkoticima na taj alarm koji nam je javio da nešto nije uredu i na taj način ubijamo glasnika tako reći, dok uzrok bolesti i bolest sama i dalje postoji. Narkotici imaju svoj vremenski period u kojem djeluju i kada taj period prođe opet nam se alarm pali da bi znali da i dalje postoji isti problem i da ništa nismo napravili. 



Zbog toga savjet nam je da slušamo svoje tijelo i slušamo svoje osjećaje iako su negativni, jer će nas oni odvesti do uzroka problema, a uzrok se uvijek ali baš uvijek nalazi u našim vjerovanjima koja nisu ispravna. Naprimjer ako smo takva osoba da smo zavidni na uspjehu drugih i za određeni broj godina dobijemo tumor, koliko nas će povezati taj tumor s tim što smo bili zavidni? Ali činjenica je da nas je to pogrešno uvjerenje – zavist dovela vremenom do tumora jer smo godinama zbog zavisti uzrokovali razne psihičke pritiske sami sebi koje djeluju na naš organizam i u konačnici naše zdrave ćelije organizma pretvaraju u kancerogene – tumor. Zavist je samo jedan od mnogih uzroka bolesti, ali naš je zadatak da se vratimo skroz na korijen bolesti, na naša temeljna uvjerenja i izmjenimo ono pokvareno. Samim tim ćemo izliječiti sami sebe.

Nema komentara:

Objavi komentar