expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 20. srpnja 2016.

PODESIMO NAŠU FREKVENCIJU NA POZITIVNO

         Uzmimo što manji kamenčić i bacimo ga na mirnu površinu mora. Šta će da se desi? Iako je kamen izuzetno male površine u odnosu na ogromno more, taj kamen će poslati sitne talase preko cijelog mora koji će putovati sve do prve prepreke (greben,obala) i onda će se odbiti i vratiti do mjesta gdje smo bacili kamen, ali talas će biti znatno veći. Primijenimo ovo saznanje na svakodnevni život. Naši osjećaji, bili oni pozitivni ili negativni, su vid vibracije, a svaka vibracija šalje elektromagnetne talase. 



Zamislimo da smo mi onaj kamenčić bačen u more, a more je veliki univerzum. Vjerovali mi u to ili ne, takav je zakon fizike koji vlada univerzumom. Sve je to zakon akcije i reakcije – ono što nudimo to ćemo i dobiti još u većem omjeru. Često se pitamo zašto ljudi koji su stekli određenu količinu materijalne imovine na ovom svijetu i dalje stalno dobijaju i imaju, tako reći, sreće u svemu, a oni koji imaju malo, tj nisu zadovoljni s onim što imaju, njima tek onda ne ide ništa od ruke i šta god zamisle to propadne. Sve je to slika onog zakona ŠTO NUDIŠ TO ĆEŠ DOBITI. 



Sad kad smo shvatili na koji sistem funkcioniše taj zakon, zašto da ne odaberemo pozitivno razmišljanje i osjećanje? Ako smo nešto ili nekoga izgubili u prošlosti, ništa nećemo dobiti s tim ako se stalno vraćamo na to osim još razloga da se loše osjećamo. Moramo shvatiti da mi u prošlosti više nemamo nikakve uloge i nema načina da prošlost promijenimo. Zašto onda da trošimo energiju na razmišljanje o njoj? Ista stvar se dešava kada svoju pažnju usmjerimo na budućnost i onda se javlja strah da nešto nećemo uspjeti ili slično, a samim tim negativnim razmišljanjem ćemo i privući to čega se bojimo ili možda još i gore. Zato podesimo sami sebe da mi budemo vlasnici svojih misli, a ne da misli posjeduju nas i da o njima ovisimo. 



Jedino vrijeme na koje mi možemo da djelujemo je ovaj trenutak SAD i ništa više. Mi većinu života provedemo trošeći energiju na prošlost i budućnost a sadašnjim trenutkom nikad nismo zadovoljni, iako nam od tog sadašnjeg trenutka sve ostalo ovisi. Zato posvetimo svu svoju pažnju i energiju samo na ovaj trenutak upravo sad i djelujmo na njega najbolje što možemo i nađimo uvijek razloge na čemu smo zahvalni, a ne ono negativno. Za ostalo ne moramo da brinemo jer ćemo sa zahvalnosti u ovom sad trenutku privući još situacija na kojima ćemo zahvalni biti.

Nema komentara:

Objavi komentar